tiistai 6. joulukuuta 2011

Joulupipari


Joulukuun kuudennesta kalenteriluukusta avautuu Joulupipari. Joulupiparien tekeminen ja paistaminen antavat jouluisen tuoksun. Meilläkin leivottiin joulupipareita, silloin kun juniori oli vielä pieni ja hänen kanssaan niiden tekeminen oli joulunajan ohjelmanumero. Lapsuudessa meillä oli aina piparkakkutalo, vaikka sen tekeminen ei ole helpoin tehtävä. Viime jouluna ostin pienen piparkakkutalon Amican ruokalasta, jossa käyn syömässä.
Tänä jouluna tyydyn kaupan pipareihin, joita ostin pussillisen. Pari joulua sitten saimme työpaikan joululahjana juustotarjottimen, joka sisälsi monen monta eri juustoa. Lajitelmassa oli MustaPekka mustapippurituorejuusto, joka on piparin kanssa aivan verraton makuyhdistelmä, ainakin minusta :)) Joten lomaviikon aikana olen useampana päivänä nautiskellut piparin päällä siivun mustapippurijuustoa.


4 kommenttia:

Perheenäiti kirjoitti...

Tuo yhdistelmä onkin kokeilematta, myös Aura-juusto maistuu mainiolta piparkakun päällä samoin kuin After Eight -suklaan kanssa. Kannattaa kokeilla. :-)

Punatulkku kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Tuota pipari - Auraa olen maistanutkin, mutta After Eight - Aura on kyllä kokeilematta ja kuulostaakin hieman erikoiselta :)
Minä en vaan hirveesti tykkää minttusuklaasta :(

ritva kirjoitti...

Tykkään mustapekasta,täytyypi kokeilla piparin päälle!

Punatulkku kirjoitti...

Ritva suosittelen kokeilemaan makuelämystä :)