sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Aatto

 

Aattoaamu valkeni lumisateeseen. Aamupäivän ohjelmassa oli juoksulenkki. Pienessä lumisateessa, polanteisella tiellä ei juoksu sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Mutta Icebugin nastalenkkarit ovat aivan huiput jäisellä ja lumisella tiellä.
 

Lenkin jälkeen joulusaunaan ja sitten joulupuuron keittoon. Juniorilla oli yksi ainut toive jouluruokien suhteen, aattona joulupuuroa. Minä söin joulupuuron makean puolukkahyytelön kera, nams! Jälkkärinä nautiskelin Christmas vuosikertapunkkua kera suklaiden.


Lumisateisen aaton ulkotulet ja liekin leikkiä ikuistettuna järkkärillä.


Jouluaaton traditioihin kuuluu kynttilöiden vienti vanhempien haudalle ja muistolehtoon. Tein tämän reissun kävellen ja nauttien lumen valkeudesta, pimeästä aattoillasta ja hautausmaan rauhasta. Olen aika onessani kuvailujen tuloksesta. Kun on aikaa kokeilla kuvailuja eri säädöillä, ilman kiirettä, niin löytää ihan uusia ulottuvuuksia. Toinen kuva ylhäältä on hautakynttilän heijastus hautakivessä.


Valkoinen, tuore lumi antoi valoa pimeän, märän ja sateisen ajanjakson jälkeen ja juuri oikeana päivänä - jouluaattona :)

Ei kommentteja: