lauantai 25. kesäkuuta 2011

Juhannusaatto

Juhannusliputus

Juhannusaattona ei lippu kauheasti lepattanut. Tänä juhannuksena halusin kuvata (kuinkas muuten :)) juhannuskokkoa. Bongasin kävelymatkan päässä srk:n kesäkodilla pidettävän juhannusjuhlan, jossa luvattiin kokon poltto ohjelman päätteeksi. Kaupan päälliseksi pääsin hieman fiilistelemään ympäristöä, jossa tuli nuoruuden kesinä käytyä uimassa, saunomassa, pelaamassa lenttistä ja hieman seukkaamassakin. Päärakennusta on kunnostettu ainakin julkisivun osalta. En tosin käynyt rakennuksen sisällä, joten en tiedä onko sisällä tehty remppaa. 

Päärakennus
Jotenkin minua veti puoleensa ranta, jossa oli kuvattavaa ennen kokon polttoakin. Sain kuvattua tukkakoskeloemon ja yhdentoista poikasen uiskentelua ihan lähietäisyydeltä. Niin kaunista.... ah!

Emo
...ja poikaset perässä.
Ohjelma kesti ja kesti! Oli ihan hilkulla etten häippässyt ennen kokon sytyttämistä, kun taivas tummeni ja rupesi ripsimään vettä. Mutta onneksi jäin ja sainkin ihan mukavia kuvia kokon syttymisestä. Näiden kuvausten jälkeen läksin kävelemään kotio ja pieni sadekuuro kasteli hämärtyvässä juhannusaattoillassa.

Kokko
Sytytysrituaalit
Savuaa jo...
Liekkejä näkyvissä...
Tulta ja savua...
Liekit läheltä
Palaa
Tulimeri
Suomalainen juhannuskokko
Oikein mukavaa juhannuksen jatkoa teille kaikille, jotka luette blogiani :))

2 kommenttia:

Aili-mummo kirjoitti...

Oikein hienosti palaa tuo juhannuskokko:D

Oikein hyvää loppujuhannusta sinulle, Punatulkku<3

Punatulkku kirjoitti...

Kiitos :))