maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kukkosensaari

Historiaa ja opastaulu
Eilen illalla tein valokuvausretken Kukkosensaareen. Kukkosensaari on kaupungin omistama virkistysalue, jossa on luontopolkuja, nuotiopaikkoja ja Kuhamaja, jota voi vuokrata. Retken tarkoituksena minulla oli valokuvailla ja pysähdyinkin rannalle kuvailemaan jalustalta. Reippailin myös kameran kanssa pitemmän luontopolun ja ihastelin keväistä Suomen luontoa.

Saaren länsirantaa
Pyhäselkää metsän takaa
Nuotiopaikka
Jäinen Pyhäselkä
Saari ja ruohikko
Ruohikko ja saari
Pysähdyin kuvailemaan  75 - 300 mm objektiivilla rantaheinikkoa ja taustaa kameran eri säädöillä. Muissa kuvissa käytössä minulla oli 18 - 55 mm objektiivi. Missasin yhden pikkulinnun kuvauksen, kun sitä kuvattaessa olisi pitänyt olla valmiina kamerassa pitempi putki. Mutta ehkä kokemuksen kautta oppii pikkuhiljaa ennakoimaan tilanteita.

Kohta lähtee, jäät nimittäin!
Kuhamaja
Roskat, luontopolun lieveilmiö
Saaren itäinen puoli
Saaren itäinen puoli oli vielä talvinen. Maan peitti jäinen kerros ja se huokui vielä jäistä kylmyyttä. Onneksi maapohja oli jäinen eikä lenkkarit kastuneet.

Ikihongat humajaa
Metsä kehittyy, opastetaulut eivät!
Luonnonvaraisia ruusuja
Tämä opastetaulu nojasi kaatuneen puun juurakkoon.  Siinäkö tämän metsän  luonnonvaraiset ruusut ovat? Koomista! No, eihän vielä tässä vaiheessa kevättä tosiasiassa viherrä mikään :))

Ränsistynyt
Luontopolulle pääsee vanhan pihapiirin läpi. Rakennukset ovat vain päässeet pahoin ränsistymään.

Kaivo
Tämä kaivo herätti nostalgisia muistoja lapsuudesta. Koko lapsuuden ja nuoruuden me elimme tällaisen vesikaivon ja pumpun varassa. Kaikki talousvesi pumpattiin omasta kaivosta. Jossakin vaiheessa kaivon vesi huononi niin, ettei sitä voinut käyttää enää juomavetenä. Juomavesi käytiin sen jälkeen hakemassa naapurin kaivosta. Onneksi ajat ovat muuttuneet ja pystymme toimittamaan hyvää talousvettä kaupunkimme asukkaille.

2 kommenttia:

Aili-mummo kirjoitti...

Onnittelut, Punatulkku!

Katsohan blogiani, ole hyvä<3

Punatulkku kirjoitti...

Kiitän ja kumarran :)
Otan vastaan, kunhan ensin mietin....