lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kukkakimppu


Ostin eilen ruokaostosreissulta Pirkka Reilun kaupan terttuneilikkakimpun. Tuotteen ostaminen parantaa perhetuottajien ja työntekijöiden työ- ja elinolosuhteita kehitysmaissa ja edesauttaa ympäristön hyvinvointia. (www.reilukauppa.fi) Kimpun alkuperämaa on Kenia ja pakettimuovissa oli juttua kenialaisen Osearianin kukkapakkaamon työntekijästä Johnson Makausta ja Reilun kaupan lisästä, joka on mahdollistanut Johnsonin opiskelut ja parantanut hänen työmahdollisuuksiaan.


Lisäksi paketissa oli käsintehty rannekoru. Rannekoru  on punainen ja sen on tehnyt Seema Oigutin perhe. Punainen väri on masaille tärkeä väri. Se on ihmisen, veren ja Afrikan maaperän väri. Masai kielessä on yli kolmekymmentä sanaa ruskean ja punaisen eri sävyjen kuvaamiseen. Perimätiedon mukaan punainen väri pitää villieläimet ja varsinkin leijonat loitolla. 


Voi iloa, jos muutaman eeron Reilun kaupan kukkakimpun ostosta on iloa useammalla kenialaisella. Samoin minä sain monin-moninkertaisen ilon ja ihmetyksen kukkakimpun ostosta. Elämä on vaan ihmeellistä!


Kursivoitu teksti lainattu kukkapaketista.Ei kommentteja: