maanantai 14. helmikuuta 2011

Valoinstallaatio Ilosaaressa


Joensuun Ilosaareen toteutettava “Kolmen yön tulet” –valoinstallaatio alkaa 13.2. klo 18. ja valot sammuvat 16.2. klo 02.00. Ilosaaren molemmat niemenkärjet valaistaan ja alueelle tehdään kevyt äänimaisema.
Tilavalaisun lisäksi Ilosaaren kauimmaiseen niemenkärkeen sytytetään metallipataan nuotiotuli, joka palaa koko teoksen ajan.
Talvista Ilosaarta voi käydä ihailemassa vaikkapa ohikulkumatkalla ja saada samalla piristystä pimeään vuodenaikaan. Lähtökohtana on nostaa Ilosaaren profiilia, herättää se eloon valaisulla ja tehdä siitä kaupunkilaisille helposti lähestyttävä ulkoilupaikka myös talvella.
Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.
Joensuun kaupunki ja Valoparta Oy rahoittavat tapahtuman. Toteutuksesta ja projektin suunnittelusta vastaa Kari Kola / Valoparta Oy

(Teksti kopioitu Joensuun kaupungin sivuilta 14.2.2011) 
Valokuvat miun omia!6 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Tosi upean näköinen!

Punatulkku kirjoitti...

Niin oli. Tämä pakkanen vain hieman verotti tunnelmaa ja siitä nauttimista.

Kirsikka kirjoitti...

Aika hauska idea! Jostain syystä tykkään kaikista tuommoisista valoinstallaatioista julkisissa tiloissa. Ja muutenkin valolla "sisustamisesta".

Hienoja kuvia olet myös ottanut!

Punatulkku kirjoitti...

Kiitos! Valoinstallaatiota jouduttiin lyhentämään kahteen vrk:een. Oli survottu liian erilaista asiaa samaan paikkaan ja aikaan - SM-avantouintikisat, jotka vaativat kaiken näköistä kone- ja pumppaustyötä. Valoinstallaatiolta meni hieman tunnelma :(

Perheenäiti kirjoitti...

Kauniita kuvia tosiaan. Harmi, että valot jouduttiin ottamaan pois avantouimareiden vuoksi. Olisivat varmasti luoneet tunnelmaa heillekin illan pimetessä.

Punatulkku kirjoitti...

Joskus ei vain toteutus mene niin kuin suunnitelmat. Paikkana valoinstallatiolle Ilosaari oli kyllä loistava.