Luin tänään Anna-lehteä nro 4 (24.1.2008). Minulle on tullut Anna-lehti jo varmaan 25 v. koko ajan. En osaa olla ilman sitä. Minusta siinä on minulle sopivia juttuja ja tässä numerossa oli erikoisen paljon hyviä, ajankohtaisia, ajatuksia herättäviä juttuja juuri minulle. Seuraavat artikkelit olivat erittäin hyviä ja suosittelen luettavaksi:
- Satu Taiveaho, 31 "Eteeni on osunut hirveän hyviä miehiä". Artikkelissa Suomen julkimot kertovat itsestään "tässä iässä, tuntoja ruumiissa, mielessä, suhteissa". Satu kertoi avoimesti (niin kuin on tehnyt myös julkisuudessa) viime syksyisestä työuupumuksestaan ja syistä siihen.
- Valitako farkut vai sari? Artikkelissa koulutetut intialaiset naiset kertovat elämästään, toiveistaan, työstään, perheestään.
- KooPee Toivonen, kaikkialla kaikkien kanssa. Artikkelissa näyttelijä kertoo vihaavansa lokerointia, eikä halua tulla tunnetuksi äijänä tai antiäijänä, johon monta kertaa elokuvaroolit näyttelijää tavallaan ajavat.
- Aram Alfatuni, Perhe opetti avautumaan. Artikkelissa kerrotaan Aramin ratkovan Härkää sarvista-ohjelmassa televisiossa pahassa pulassa olevien ihmisten asioita. Kotona hän neuvottelee uhmaikäisten kanssa. Keskustelukykynsä hän oppi suomalaiselta äidiltään ja iranilaiselta isältään.
Itse en ole katsonut kyseistä ohjelmaa televisiossa, mutta artikkelin luettuni, ohjelmaa voisi vaikka katoakin.
- Elvi Rangellin käännös tuntemattomaan. Artikkelissa kerrotaan Palacen entisestä toimitusjohtajasta, joka valmistui taidemaalariksi siinä vaiheessa, kun monet jo lopettavat työnteon kokonaan. Heittäytyminen tuntemattomaan vaati uskallusta ja pisti Elvin elämän kokonaan uusiksi. Jutussa Elvi sanoo suurimman muutoksen olevan sen, että entisessä elämässä hän toteutti sitä, mitä muut sanoivat. Nyt hän tekee sitä, mitä itse haluaa ja vastaa siitä. Jos hän onnistuu, hän onnistuu itse, jos epäonnistuu, epäonnistuu vain itse. Tällä hän ei aiheuta kenellekään toiselle vahinkoa. Tämä on Elvin mielestä hyvin vapauttavaa.
- Mielen ja kehon mutkikas suhde. Lääketiede on pitänyt perinteisesti mielen ja kehon erillään. Psykiatrit ovat askarrelleet mielen kimpussa ja muut lääkärit tutkailleet fyysisiä sairauksia. Nyt Kuopion yliopistossa on tehty uraauurtavaa tutkimusta psyyken ja sooman eli mielen ja kehon välisistä yhteyksistä. Psykiatrian professori Heimo Viinamäki on löytänyt monta yhteyttä mielen ja kehon sairauksista. Artikkelissa mielenkiintoinen osio:
Tunnista merkit
Keho ja mieli antavat merkkejä, jos tasapaino horjuu niiden suhteessa.
Keho ja mieli antavat merkkejä, jos tasapaino horjuu niiden suhteessa.
- Nukut jatkuvasti huonosti etkä tunne oloasi virkeäksi.
- Kärsit toistuvasta päänsärystä ja vatsavaivoista.
- Sinnittelet särkylääkkeiden voimalla töissä ja kotona.
- Olet supersuoriutuja etkä osaa laittaa rajoja.
- Hartiaseutusi on jumissa ja selkä kipeänä.
- Sinulla on toistuvia tulehduksia tai tulehduksellinen pitkäaikaissairaus.
- Olet menettänyt kyvyn tuntea mielihyvää ja vetäydyt yksinäisyyteen.
- Mielialasi on pitkään painuksissa.
- Olet kärttyisä ja huolestunut läheisesi jaksamisesta.
Artikkeli pisti ajattelemaan omaa jaksamista ja oikeaa suhtautumista paineisiin, joita nykyinen hektinen elämä asettaa. Olisi hyvä pysähtyä miettimään omaa jaksamista ja mitä todella omalta elämältä haluaa? Pitäisi osata myös pysähtyä, levätä, pitää lomaa ja tehdä sitä mikä antaa voimia jaksaa eteenpäin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti