maanantai 19. maaliskuuta 2012

Saastat


Kun pitää niitä kalsaripäiviä, niin saa kirjarintamallakin jotain aikaiseksi. Olen lukenut viime aikoina vähän vuorotellen dekkareita ja sitten elämänkertoja tai jotain syvällisempää. Nyt oli vuorossa dekkari. Tämän vasta ilmestyneen pokkarin myi Suomalaisen täti minulle kaupan päällisiksi kassalla. En yleensä ole sortunut näihin "pakkomyynteihin", joita Suomalaisessakin harrastetaan. Tosin "pakkomyynnit" ovat yleensä pitäneet sisällään aivan muuta kuin kirjoja, kuten perunanpesuhanska!!!!
Mutta luin flunssaa sairastaessani lauantaina ja sunnuntaina tämän kirjan. Uusilta kirjoittajilta, jotka muuten ovat sisaruksia, on ilmestynyt tämä ensimmäinen osa trilogiasta. Toinen osa on nimeltään "Kaikella on hintansa" ja se  ilmestyy huhtikuussa. Kolmas osa ilmestyykin sitten ensi vuonna. Kirjan juoni piti mukavasti hyppysissään ihan viime metreille asti, vaikka syylliset olivat selvillä jo hyvissä ajoin. Kirjan sisältö käsitteli pedofiiliaa ja pedofiilien rangaistuksia. Onko oikeutettua rangaista pedofiilejä oman käden oikeudella, niin kuin kirjassa tehdään? Kirjan juoni herätteli taas ajattelemaan tämän maailman pahuuksia, joita ei omissa ympyröissään voi edes kuvitella.

2 kommenttia:

A-L kirjoitti...

Sama kirja hyppäsi kassiini, enkä ole pahoillani. Luen mielelläni erilaisia kirjoja ja vaikka tämä sisältääkin aika annoksen pahaa, on se jotenkin (siis minun mielestäni) siedettävissä, jotenkin "ihmisen" annostelemana. Inhoan pahuudella mässäilemistä, mitä en tästä, ainakaan vielä, ole löytänyt.
Kirja ei ahdistanut, se on paljon se!

Punatulkku kirjoitti...

Kiitos kommentista A-L :)
Olen samaa mieltä, ettei kirjassa mässäilty pahuudella, mutta aihe pistää aina ajattelemaan. Se varmaan on tämänkin kirjan tarkoitus, vaikka dekkari onkin!