sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Lehtisulkeiset


Heinäkuun puolesta välistä meillä on ollut kaksi kertaa viikossa lehti / mainossulkeiset. Juniori jakoi täällä ilmestyvää ilmaislehteä mainoksineen reilut kaksi kuukautta. Lehden väliin tulevat mainokset tuotiin omissa pinkoissaan ja lehti sitten erikseen. Mainokset piti lajitella lehden väliin. Lehden jakoaika oli keskiviikkoilta ja lauantai. Mammakin joutui muutaman kerran virumaan lajitteluun ja / tai lehden jakoon, kun juniorille sattui peli samalle illalle tai keli oli niin sateinen, ettei pyörällä jakoa voinut harkita. Lehdistä ja mainoksista irtosi lehtipölyä, jota oli kaikkialla. Myös mustia sormen ja käden jälkiä oli oven pielissä.  Palkkaus oli lehden kappalemäärän mukaan ja lisänä muutama centti per jaettava mainos. Tässä työssä ei päässyt hyville tuntiliksoille, sillä mainosten lajittelu vei yllättävän paljon aikaa. Mutta nyt on juniorilla pientä tuntumaa tällaiseen työhön. Koulu ja kaksi harrastusta pisti vain ajankäytön työstä saatavaan korvaukseen nähden liian tiukoille.
Eilen sitten vihdoin ja viimein tämän lehtishown jälkeen sain aikaiseksi tehdä minun mittapuuni nähden suursiivouksen. Siivouksen jälkeen onkin ollut ihan mukavan freesiä täällä kotona.


2 kommenttia:

ritva kirjoitti...

Kyllä niissä on hommansa,meidänkin pojat jakoivat teininä mainoslehtiä,eihä siinä palkoille päässyt,mutta olihan jotai tekemistä,ja vähän taskurahaa saivat.mukavaa pyhäpäivää:))

Punatulkku kirjoitti...

Niin, kyllä siinä saa taskurahojen eteen tehdä töitä. Toisaalta opettaa, ettei mitään saa jos ei ole valmis tekemään sen eteen. Kiitoksia ja rauhaisaa pyhää sinulle :)