tiistai 30. marraskuuta 2010

Minun joulukalenterini

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your dreams
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – Your siblings
Day 11 – What you wore today
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – Somewhere you've always wanted to go
Day 15 – Your day
Day 16 –Your favourite movies
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment
Bongasin tämän jutun täältä ja toiveissa olisi, että tämän blogin joulukalenteri olisi tänä vuonna tässä muodossa!

Uusi pää


Nyt on taas saatu yksi asia järjestykseen vähäksi aikaa. Nimittäin istuin kampaajalla kaksi tuntia ja sain uuden pään. Se on aina mainittava asia, kun sen eteen täytyy tehdä mentaaliasioita kuten käydä läpi kalenteria, saada aikaiseksi varata aika ja yksinkertaisesti tuhlata kaksi tuntia kallista työaikaa kampaajalla istumiseen. Mutta on se sen arvoista. Nuortuu ja nätistyy ainakin puolella, kun käy leikkuuttamassa ylipitkän kasvun sekä ottaa väriä juurikasvuun ja koko päähän. Toisenkin itseni huoltoajan olen jo varannut, mutta aika meni tuonne joulukuun viimeisille päiville. Mutta onhan sekin huolto jo melkein puoliksi tehty kun se nököttää jo kalenterissa!

maanantai 29. marraskuuta 2010

Halo


Haloilmiö on ilmakehän optinen ilmiö, joka ilmenee taivaalla näkyvinä erilaisina renkaina, kaarina ja kirkastumina. Halot syntyvät, kun auringon tai kuun valo taittuu tai heijastuu ilmassa leijuvista jääkiteistä. Tavallisesti halot esiintyvät auringon, kuun tai keinovalojen lähettyvillä, mutta hienoissa halonäytelmissä haloja on koko taivaan alueella.

Iltalenkillä ällistelin taivaalla näkyvää haloilmiötä, joka muodostui keinovaloista. Mutta spektaakkeli oli kaunista katsottavaa. Yritin ikuistaa ilmiön uudella järkkärilläni, mutta tulos ei mairittele. Kun näki  ilmiön livenä, voi kuvasta tulkita jotakin sinne päin olevaa.
PS. Minulla on pöydällä lappu, jossa on tietoa valokuvauskurssista. Olen melkein jo ilmoittautumassa sinne ;))

Pakkanen


Tällaistako tämä nyt sitten on seuraavat kolme kuukautta? Pakkanen paukkuu ja ulkona kylmää koko ajan.Viime vuonna ostetussa talvitakissa kylmää. Pitää varmaan ruveta etsimään untuvatoppaa, jotta tarkenisi. Onneksi työn puolesta on toppavaatteet, joilla tarkenee. Villasukat on jalassa jatkuvasti, jotta edes jalat pysyisivät lämpimänä. Auton ovi reuhottaa aukinaisena ja viima käy sisälle. Penkinlämmittäjä hohkaa lämpöä persauksiin, jotta edes sitä kautta pysyisi lämpimänä. Tällaista tämä Suomen talvi sitten on seuraavat vuosikymmenet, sanoo ennustukset. Hytisyttää!


lauantai 27. marraskuuta 2010

Tänään


Viikko hurahti taas historiaan ihan huomaamatta. Tällä viikolla on pakkanen paukkunut ja tuuli tuivertanut. Väsymys on ollut minulla vieraana harva se päivä. Eilen illalla rupesin nukkumaan seitsemän tienoilla ja tunnin yöllistä valvomista lukuun ottamatta nukuin puoli ysiin aamulla. Ulos ei tee mieli pakollisia pyrähdyksiä lukuun ottamatta. Koiran kanssa on vaan pakko aina lähteä, vaikka ihan pienelle happihyppelylle. Tänään kävin kuvailemassa lähipellolla ja koira oli täpinöissään.


Illalla tein äidinkielen opettajan antamat korjaukset opinnäytetyöhön. Huomenna kirjoitan muutaman lisäkappaleen johtopäätöksiin ja lähetän abstraktin oikoluettavaksi englannin opettajalle. Ja sitten vielä  lähiviikkoina kypsyysnäyte ja ONT:in kansitus. Se on JO aika lähellä loppuaan!

torstai 25. marraskuuta 2010

Voihan ketutus!


Nyt kyllä ketuttaa ihan oikeasti :( Ajelin tänään kokouksesta työpaikan pihaan. Siinä hissukseen ajellessa huomaan, että toinen auto tulee sellaisella vauhdilla kohti, ettei varmasti pysähdy. Itse sain pysäytettyä oman auton ja vastapuoli tulee varmaan toistakymmentä metriä liinat kiinni kylkeen. Nousin autosta pois ja vastapuoli kehtaa sanoa, että menee varmaan molempien omiin vakuutuksiin. Minä katsoin H-moilasena että TÄH! Kysyin, että kiistätkö syyllisyytesi ja hän sanoi että JOO. Minä soitin poliisit paikalle. Poliisit tulivat paikalle ja totesivat rauhallisesti, että vastapuoli on syyllinen ja nopeiten asia etenee kun menette yhdessä vastapuolen vakuutusyhtiöön tekemään vahinkoilmoituksen. Niin teimme ja kävin myös itse näyttämässä autoa vahinkotarkastajalla omassa korjaamossani. Menee vain melkein kolme viikkoa ennen kuin saan auton korjattavaksi ja kuskin puolen oveen jää useamman sentin aukko josta puhaltaa viima sisään. Voihan *......*!!!!!

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Tätä päivää


- luonnon kauneutta: sininen hetki, täysikuu ja talvisia maisemia
- aamusaunaa
- juniorin synttärilounas Rossossa tädin ja serkun seurassa
- hyvää ruokaa jälkkärin kera
- opinnäytetyön viimeisiä viilauksia
- ulkolyhtyjä
- mukavaa mielialaa monen viikon v****n jälkeen ;)))

Merilohta, tattikastiketta, kasviksia ja pottumuussia
Suklaakakkua, vaniljajätskiä, mansikkahilloa ja kahvia

lauantai 20. marraskuuta 2010

Heijastakaa


Sain työnantajalta mukavat heijastimet koko kotoväelle. Meidän karvainen korkkasi heijastimen kaulapannassaan eilisellä iltalenkillä. Tänään oltiin karvaisen kanssa samiksia ja laitoin heijastimen iltalenkille myös omaan takkiini. Heijastimessa on mukava tarrakiinnitys eli se voidaan kiinnittää ihan melkein mihin vaan. Kivaa kun työnantaja muistaa mukavilla, käytännöllisillä lahjoilla. Syksyllä saadut pipot ovat myös kovassa käytössä.




Pikkujoulua


Eilen oli vuorossa työpaikan pikkujoulu. Söimme ensin vatsamme täyteen Teatteriravintolan joulupöydässä ja sieltä siirryimme pienelle näyttämölle katosmaan teatteriesitystä Päällystakki. Näytelmä kertoi Akaki Akakijevitsin työelämän tarinan. Puoliaikaan asti näytelmä oli naurettavan hykerryttävä, mutta puoliajan jälkeen esitys muuttui melankoliseksi ja loppu olikin melkein tuskaa. Tuohon aikaan illasta näytelmän olisi pitänyt kantaa loppuun asti. Mutta kokonaisuutenahan tarina erilaisuudesta, maamme työ- ja taloushistoriasta ei ole niitä valoisampia aiheita. Mutta tämän vuoden teatteripläjäys on nyt kasassa. Teatterista siirryimme työpaikan tiloihin, joissa meille soitettiin elävää musiikkia. MAHTAVUUTTA!!!



torstai 18. marraskuuta 2010

Marraskuu


Miljoonasade:
Marraskuu

Marraskuu
Eilen torin laitaan kasvoi
Mandoliinipuu
Marraskuu
Nyt on sen kuoreen kirjoitettu
Beibi i love you
Mä kapakassa juopottelin
Sylissäni dinosauriin luu
Marraskuu
Tänään huoneeni mä sotkin
Kun sua taas niin ikävöin
Nyt kaipuun kaatopaikkaa täällä
Kuivakurkku rotta isännöi
Ohi syyskuun
Läpi repaleisen lokakuun
Kaipuun kaljakori kilisee
Yli taivaan
Päivät niin kuin varisparvi
Raahautuu
Mua vaivaa
Ikävistä ikävin
Milloin beibi palaat takaisin
Etkä tiedä
Voi yksinäisen miehen viedä
Marraskuu
Marraskuu
Taas TV syliin paiskoo
Palavia halkojaan
Marraskuu
Käy ihmiskunta sormi suussa
Kansakouluaan
Vaan eihän täällä liekit uhkaa
Täällä pikkuhiljaa pohjaan poltetaan
Marraskuu
Kaiken tämän keskellä sua
Hiljaa ikävöin
Mä Topin kanssa kellarilla
Ristinollaa pelaan päivin öin

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Isä


Ei ole enää sanoja.
On vain ajatus hiljainen.

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Karjalainen


Tänä aamuna postilaatikolla koin järkytyksen ja olin pudota pyllylleni. Sanomalehti Karjalainen on ollut joka ikinen aamu tähän aamuun mennessä tuollainen kuvassa oleva oikeanpuoleinen lehti. Mutta tänä aamuna lehti olikin tuollainen torso, vasemmanpuoleinen kappale. Sanomalehden levittäminen pöydälle ja lukeminen ylipäänsä oli ihan erilaista kuin eilen aamulla! Onkohan siinä edes kaikki tarvittavat uutiset?

lauantai 6. marraskuuta 2010

Pyhäinpäivä


Pyhäinpäivää on vietetty talvisissa merkeissä. Tänään on satanut lisää lunta eilen sataneen lisäksi. Tänään on myös lämpötila pysynyt pakkasen puolella. Pyhäinpäivän traditioihin minulla kuuluu haudalla käynti. Sytytin hauta- ja lyhtykynttilän äidin ja isän haudalle. 

Muistolehto

Kuusen takaa

perjantai 5. marraskuuta 2010

Beauty Queen


Tuollainen kortti kruunasi edellisessä postauksessa esiteltyä lahjaa. Olen toisaalta aika täpinöissäni ja toisaalta olen ollut himppa allapäin viime aikoina. Täpinöissäni olen sen takia, että sain opinnäytetyön ohjaajalta viimeisestä syynistä pienin kommentein. Tänään laitoin s-postilla työn suomen kielen tsekkaukseen mutta vastausviestissä tsekkaaja pyysi paperiversiota. Vien sen ensi maanantaina koululle. Siinä saisi toivoa palautekeskustelun ajankohtaa valmistumisen ajankohtaan peilaten. Minulla ei toisaalta ole mitään väliä saanko paperit joulu- vai tammikuussa. Mutta toisaalta olisihan se kiva saada piste iin päälle tuossakin hommassa mahdollisimman nopeasti.
Olen saanut jostakin ylimääräistä energiaa ja olen käynyt ihan juoksulenkillä useampana iltana. Raitis ilma ja pieni hikirääkki antavat kyllä ihan mukavia positiivisia viboja elämään. Mutta silti henkinen olotila on hieman ankea. Siihen pitäisi saada jotain piristystä! 
Minä otin ylimääräisen päivystyksen viikon tauon jälkeen ja se on kyllä vienyt olotilaa tänään alaspäin. Toisaalta viikon päästä ja kahden viikon päästä perjantaina on tiedossa ihan mukavaa bilettämistä ja työpaikan pikkujoulua, joten nyt pitää vain jaksaa, jaksaa, jaksaa... Työt vievät tällä hetkellä mehut ihan kiitettävästi. Sellaista pintaliitoa koko ajan. Joskus siellä välissä saa mukavia hetkiä onnistumisista tai jonkun asian loppuun viemisestä. Mutta aivan liian usein ei kerkiä muuta kuin pintaa raapaista ja kiirehtiä hommasta toiseen.

torstai 4. marraskuuta 2010

Juhlaa


Sain eilen sisaruksiltani synttärilahjana 40 vuotta sitten otetusta valokuvasta tehdyn taulun. Täytyy kyllä sanoa, että on sitä joskus ollut nuori ja nätti! Extrana lahjaan kuuluu myös itsensä hemmottelua kasvo-, jalka- ja käsihoidossa ja ripsien ja kulmien värjäyksessä. Ihanaa!

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Opettaja


Eilen kävin entisillä reviireilläni Rekivaaran koululla pitämässä kolme oppituntia aiheesta vesi. Koululla on menossa teemaviikko, jonka aiheena on vesi ja yksi opettaja pyysi minua koululle kertomaan aiheesta. Vedin oppitunnit  aiheeseen liittyvään linkkiin pohjautuen. Linkki löytyy osoitteesta http://www.vesikoulu.fi/   Omasta mielestä tunnit menivät ihan kivasti ja jopa 5.- ja 6.-luokkalaiset osallistuivat aiheen käsittelyyn ja vastailivat kysymyksiini ihan asiallisesti. Tänään tuli koululta sähköpostilla kiitokset, jotka lämmittivät mieltä tosi paljon.