sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Karjalainen


Tänä aamuna postilaatikolla koin järkytyksen ja olin pudota pyllylleni. Sanomalehti Karjalainen on ollut joka ikinen aamu tähän aamuun mennessä tuollainen kuvassa oleva oikeanpuoleinen lehti. Mutta tänä aamuna lehti olikin tuollainen torso, vasemmanpuoleinen kappale. Sanomalehden levittäminen pöydälle ja lukeminen ylipäänsä oli ihan erilaista kuin eilen aamulla! Onkohan siinä edes kaikki tarvittavat uutiset?

7 kommenttia:

Perheenäiti kirjoitti...

Hassua, että lehti tuolla tavalla kutistuu ilman ennakkovaroitusta. Eikös kaiken lisäksi sunnuntailehti ole aina ollut se kaikkein paksuin ja täynnä uutisia? Oletko käynyt lehden nettisivulla katsomassa onko sielläkin pienempi fontti käytössä ;-D

Punatulkku kirjoitti...

Ei minulla ollut ainakaan mitään tietoa muutoksesta. Kävin lehden verkkosivuilla ja kolme neljästä kommentista oli vanhan lehden puolesta. Uusi lehti on mahdoton jakaa kahdelle lukijalle, uusi lehti leviää kuin "jokisen eväät", sivumäärä tietenkin suurempi kuin vanhan mallin.
No ehkä tuohonkin sitten tottuu pikku hiljaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tuosta Karjalaisen yhden päivän mittaisesta kokeilusta tabloid-koossa oli lehdessä tietoa päivittäin useamman viikon ajan ennen h-hetkeä. Testasivat uutta lehtikokoa ihan mielenkiinnosta ja lahjoittivat tämän spesiaalinumeron ilmoitustuotoista tietyn osan hyväntekeväisyyteen. Entiseen lehtikokoon palataan heti tänään maanantaina.

Punatulkku kirjoitti...

Joka aamu selasin lehden, enkä huomannut tuota tiedotusta. Niin sitä on sokea tavoilleen ;))
Mutta tänään lehti oli jo palannut ruotuun. Muutosvastarinta - sitäköhän se on??

Aili-mummo kirjoitti...

Hassua kyllä, minusta tabloid-kokoinen lehti on paljon helpompi lukea kuin se normaali. Joten en vastusta, vaikka lehden koko muuttuisikin pysyvästi ;-)

Punatulkku kirjoitti...

Niin, ehkä se on helpompi "levittää" pöydälle eli ei vie niin paljon tilaa ja näkee yläreunaankin. Miten oli fonttikoko, ilmeisesti tässä tabloid-lehdessä oli ainakin joidenkin (olin lukevinani että säätiedot) fonttikoko oli pienempi vai oliko kaikkien, myös artikkelien fonttikoko?
Mutta hassua miten kaikkeen fossiloituu ja muutokseen reagoidaan aina kovin, itsekin syyllistyn siihen!

Kirsikka kirjoitti...

Ohhoh, no jo on lehti pienentynyt. Onhan tuo uusi koko varmasti kätevämpi, mutta vaatinee totuttelua.