tiistai 23. helmikuuta 2010

Favorite

 

Minun lempparihedelmiä ovat viinirypäleet. Niitä onkin nyt kaupoissa saatavilla ihan kivasti. Valmiiksi pakatusta paketista pitää vain tarkastaa pohjalla olevien tuoreus. Nyt on myös mandariinit, klementiinit ja appelsiinit must juttuja, mutta valitettavasti en voi syödä sitrushedelmiä. Kun tietää, että niistä saa suun todella kipeäksi, niin ei niitä edes tee mieli. Sitrushedelmissäkin on monenlaatuista hedelmää tarjolla. Olenkin ostanut juniorille ihan yksittäin kerättäviä hedelmiä. Valmiiksi pakatuissa on ollut muutama todella huono yllätyspaketti viime aikoina.
Eilen ja varsinkin tänään on koskenut tosi kovasti päähän. Tänään kävin syömässä ruokatunnilla ihan oikean lounaan kun funtsailin päänsäryn johtuvan viime päivien huonosta ravinnosta. Kaivelin kassini eikä mukana ollut yhtään särkylääkettäkään. Sitkeästi valmistelin huomisen kokousta varten aineistoa reiluun neljään asti. Kotona otin C-vitamiiini Buranaa. Nyt alkaa pikku hiljaa pään särky loppumaan.
Viime päivät ovat menneet mukavasti aikatauluttaessa elämää eteenpäin. Ja näyttäisi siltä, että hiihtoloman kerkeäisi pitämään ja sen voisi pyhittää vaikka opiskelujen eteenpäin viemiseksi. Se on minun tämän hetkinen pakkomielteen.


3 kommenttia:

Perheenäiti kirjoitti...

Suomessa myydään tosi maukkaita siemenettömiä viinirypäleitä ja ne ovatkin pojan herkkua. Ostan niitä aina, kun käymme Suomessa. Kummallista kyllä, täältä Italiasta en ole niitä siemenettömiä löytänyt...

Suomen hedelmälaareista löytyvien eri hedelmien määrä on ihan valtava, lähes kaikkea saa ympäri vuoden. Italialaisessa marketissa eletään enempi vuodenaikojen ja eri hedelmien sesonkien mukaan. Joskus se harmittaa, kun tarvitsisi jotain sesongin ulkopuolista.

Punatulkku kirjoitti...

Joo, noista viinirypäleistä juuri tykkäänkin :))
Luulisi Italian olevan "lähempänä" hedelmäapajia kuin me täällä kylmässä, talvisessa ja erittäin lumisessa Suomessa.

Perheenäiti kirjoitti...

Luulen, että kyse on siitä, että Italiassa kasvaa ja kasvatetaan paljon erilaisia hedelmiä omasta takaa eikä tuontia tarvita ja sen vuoksi sitten eletään sesonkien mukaan. Hassuinta on se, että osa Suomessa myytävistä siemenettömistä rypäleistä on Italiasta peräisin, mutta täällä marketista löydän vain siemenellisiä!