lauantai 12. tammikuuta 2008

Kuntaliitoksesta tiistain 8.1.2008 Karjalaisessa

Sanomalehti Karjalainen kirjoittaa kuntaliitoksen seuraavasta vaiheesta, jossa perustetaan selvitystoimikuntaa vastaava ohjausryhmä ohjaamaan kuntaliitoksen valmistelutyötä. Ohjausryhmän tarkoituksena on perustaa keskuudestaan työvaliokunta. Se perustaa avukseen työryhmiä, jotka tekevät selvityksiä, miten palvelut ja toiminnot järjestetään.
Valmisteltavia asioita ovat muun muassa kuntien sopimusten läpikäynti, ohje- ja johtosäännöt, maksut ja taksat, henkilöstöasiat, talouteen liittyvät kysymykset, toimitilat, yhtiöt ja osakkuudet, omaisuus, velat ja vastuut, yhdistymisavustusten käyttö, maaseutualueiden kehittämisohjelmien valmistelu, kuntayhtymät ja yhtiöosakkuudet sekä tietojärjestelmien yhteensovittaminen.

Tällaisia tehtäviä on omien töiden lisäksi tiedossa tänä vuonna. Ei tarvitse ainakaan miettiä, mitä työaikana tekisi. Mielenkiintoisia selvityksiä, tehtäviä ja ratkaisuja, jotka varmasti antavat meriittiä seuraaviin työtehtäviin. Oma työpaikka ja tehtävä tulee muuttumaan kuntaliitoksen myötä. Lupauksia on annettu, että työtä tulee riittämään, jos niitä haluaa tehdä. Myös haastavia, uuden laisia tehtäviä on tarjolla, kunhan saadaan uudet yhteiset organisaatiouudistukset käytäntöön.

Ei kommentteja: