lauantai 14. marraskuuta 2009

Talveen


Paluu reissusta kotimaahan ja Itä-Suomeen tapahtui täydessä talvessa. Lunta oli satanut ja pakkastakin oli sen verran, että keli tuntui ja näytti ihan talviselta.
Perjantaiaamuna kannoin kamani uuteen työpisteeseen, jota lähtijä ei ollut tyhjentänyt ollenkaan. Uusiin tehtäviin tutustuminen tapahtui lennosta eikä siinä nokka paljon tuhissut, kun ensimmäiset kokoukset ja palaverit oli pidetty. Kalenteriin oli kertynyt reissun aikana kymmenen merkintää, joten tiedossa on ainakin töitä. Tämä viikonloppu menee univajeen paikkaamiseen, jos aloitettu päivystys sen vain suo ;))

4 kommenttia:

Perheenäiti kirjoitti...

Tuli lumesta mieleen viime tammikuun alku, kun palasimme tänne lumettomasta Helsingistä pikkukengissä ja vastassa oli 15 cm lunta. Ei olleet varusteet ihan kohdallaan, kun raivasimme tietä portilta ovelle. :-D Seuraavana päivänä piti mennä ostamaan pitkävartiset talvikengät.

Punatulkku kirjoitti...

Niinkin päin voi käydä ;)) Miten paljon / pitkään siellä on yleensä talvisin lunta?

Punatulkku kirjoitti...

Onneksi minä osasin varautua. Minulla oli reissussa mukana sekä pikkukengät että talvikengät. Talvikengät, joissa oli metallisolkia aiheuttivat turvatarkastuksessa hälärit mennen tullen. Ja eikös siinä jouduttu tarkempaan syyniin. Pois tullessa jouduin riisumaan saappaat ja ne "läpivalistiin".

Perheenäiti kirjoitti...

Ekana talvenamme emme nähneet lunta lainkaan (joulun aikaan oli ollut sentti maassa, me Suomessa), mutta viime talvena lunta tosiaan oli heti tammikuun alussa parisenkymmentä senttiä ja se pysyi maassakin viikon verran. Toinen ryöpsäys tuli helmikuun alussa, mutta sade vei sen melkein heti.

Tuossa lähes takapihalla olevat Alpit ilmeisesti heittävät lunta välillä, mutta keskimäärin talvi on kalsea, kostea ja sumuinen.

Saksassa taitavat olla kovinkin tarkkoja lentokentällä, täältä olen päässyt läpivalaisusta läpi reppuun unohtuneen pienen neste/meikkipussukan kanssa ilman uutta tarkastusta...