sunnuntai 30. elokuuta 2009

Kännyaddiktio


Minä teen julkisen tunnustuksen. Minulla on kännyaddiktio. Viime viikon keskiviikosta lähtien olen ollut kädetön ja melkein päätönkin, kun työkommarini sanoi yhteistyön irti ja minun oli kiikutettava se huoltoon. Viimeiset vuodet olen joutunut työn puolesta olemaan tavoitettavissa 24/7 ja nytkin on sellainen duuni, että hyvä olisi tietää heti, jos töissä tapahtuu jokin katastrofi eikä seuraavana aamuna sanomalehdestä. Kommunikaattori on ollut myös ainut kalenterini useamman vuoden ajan. Se on myös kätevä liikkuvassa työssäni. Pystyy lukemaan sähköpostit heti ja käymään netissä paikassa kuin paikassa. Puhelin minulla on tietenkin työaikana oltava aina mukana ja vapaa-ajallakin kuljetan sitä mukana ja pidän auki yötä päivää. Mutta nyt olen ollut junnun vanhan pikkurillin pituisen kännyn varassa useamman päivän ja olen kyllä aika onneton sen kanssa. Toivottavasti saavat pian kommarini huollettua ja pääsen normaaliin työvälineaikaan.


Eilen - tänään


Eilen paistoi vielä aurinko, tänään on satanut vettä koko päivän. Eilen en saanut oikein mitään aikaan, tänään olen etsinyt tausta-aineistoa ja kirjoittanut muutaman luvun opinnäytetyöhön. Kyllä minä eilen luin kaikki blogit ajan tasalle ja lukemattomat sanoma- ja aikakausilehdet ja muutenkin vietin koneella aika paljon aikaa. Ja pesinhän minä pyykkiä ja imuroinkin, mutta nämähän eivät ole mitään siihen nähden mitä minun pitäisi oikeasti saada aikaan. Minulla on epätoivoinen yritys saada tuo opinnäytetyö kirjoitettua ainakin melko lailla valmiiksi tämän vuoden puolella. Montakohan viikonloppua vielä tänä vuonna on jäljellä ja monenako arkipäivänä minun pitää kirjoittaa ja tehdä sen eteen töitä? No, kirjoitushomma on saatu alulle ja sisältökin suurin piirtein selville. Vielä kun saisi tutkimusmenetelmään teoriatietoa ja tutkimuksen käyntiin, niin siitä se muotoutuu. Opinnäytetyö tulee olemaan päällimmäisenä vapaa-ajanajatuksissa ja duuneissa lähikuukaudet ja siitä aiheesta on ihan pakko purkautua täällä, kun siviilissä ei voi vaivata ihmisiä tällä aiheella.

PS. Kuvasta päätellen joku meillä osaa ottaa rennosti ;))


lauantai 29. elokuuta 2009

Muikkukukkoa


Eilinen normaalin työpäivän päälle tehty talkootyö palkittiin ruhtinaallisesti. Pitkästä aikaa sain syödäkseni kukkoa ja vielä muikkukukkoa, nam...! Oltiin yhden firman 50-vuostibileiden narikkaa hoitamassa työpäivän tuntien verran. Kelin ollessa kesäisen lämmin ja sateeton oli talkootyö tosi helppo nakki. Narikkaan jätettiin tosi vähän vaatetta tai muuta säilytettävää. Meitä oli ihan turhan paljon buukattu hommaan, joten osa sai lähteä kotiin jo muutaman tunnin jälkeen. Mutta ohjelma bileissä oli ihan minun mieleinen. Juhlapuheen piti liikenneministeri, jonka puhetta kuuntelinkin eteisessä ihan mielenkiinnolla. Anu kertoili ensi vuoden budjetista, joka koskettaa omaa alaakin. Musiikkia bileissä esitti Katri Helena, joka myöskin oli ihan hyvää viihdykettä eteisen väelle. Muuten jutskailin yhden talkookaverin kanssa ja oli ihan mukavakin tutustua paremmin. Tosiaan illan päätyttyä juhlaväelle annettiin evääksi muikkukukko ja firman turvaliivi ja vielä olisi ollut mahdollista saada pääsylippu paikalliseen ravintolaan. Lähtiessäni kyllä ajatus ravintola-aamuyöstä häivähti mielessä hetkisen, mutta onneksi järki voitti ja tulin kotiin. Siinä puolen yön paikkeilla maisteltiin muikkukukkoa ja sitten nukuttiin ruhtinaalliset yhdeksän tunnin yöunet. Nyt aamulenkin ja aamupalan jälkeen jaksaa taas ruveta kirjoittelemaan.


keskiviikko 26. elokuuta 2009

Väliaikaraportti


Tässä vähän listausta mihin kaikkeen olen taas nokkani työntänyt tai minut on jotenkin ihmeellisesti noin vain määrätty.
Ollaan yhden saman koulutuksen käyneiden kanssa keskusteltu, että pidetään tapaaminen ja että muutama kaveri sen hoitaa. Sitten kesällä kuulin, että minunhan se kuulemma olisi pitänytkin hoitaa. Mitä en itse aikaisemmin tätä tiennytkään. No kun sain kuulla, niin ei kun hihat heilumaan. Nyt on melkein kaikkien yhteystiedot hommattu, ajankohta tapaamiselle sovittu, majoituspaikat varattu, alustavat kyselyt tulijoista tehty ja ensi viikonloppuna homma täydentyy.
Toisena järjesteltävänä asiana minulle ilmoitettiin viime viikolla, että sinähän sen työpaikan liikuntailtapäivän taas tänä syksynä järjestät. Mitä, häh, minäkö taas?!?!?!? Minulle annettiin vain ilmansuunta, mihin reissu on tänä vuonna suunnattava. No, ei kun aivot duuniin ja muutama puhelu yhdelle kaverille ja nyt näyttäisi siltä, että alustava suunnitelma päivään on plakkarissa. Vielä kun kerkiää soittelemaan ja sopimaan kahvitukset ja ruokailut, niin homma alkaa pelittämään.
Kolmantena asiana Savonlinnassa avasin suuni ja sanoin, että olisin valmis lähtemään turnauksiin myös muiden joukkueiden mukana. Niinpä eilen soitti ystäväni, joka on myös lähdössä vieraan porukan mukaan ja kertoili, että nyt pitää lunastaa lupauksensa. Ja niinpä kalenteriin oli laitettava lentopalloturnaus Jyväskylässä.
Ja mikä hassuinta kaikki nämä tapahtumat ovat saman viikon sisällä, joka on minun lomarahavapaaviikko. Sille viikolle olin vielä suunnitellut tietyömaatutustumista, joka on jäänyt tekemättä ja joka pitäisi tehdä ettei työmaa kerkeä loppumaan. Siihen pitäisi vaan vielä saada aika tilattua opastajalta. Katsotaan sopiiko samalle viikolle vielä tämäkin trippi.
Mukavaa, että pystyy hanskaamaan asioita ja vielä stressaamatta. Nyt on vain sellainen elämän tilanne, että hommat näyttää rulettavan.


tiistai 25. elokuuta 2009

Syksyn väriloistoa


Tällaista syksyistä väriloistoa tarjoilee luonto meille näinä päivinä. Aivan taivaallisen ihanan sään lisäksi syksyisen kirkkaat värit hehkuvat. Tänään oli aivan pakko ottaa muutama kuva työpaikan pihan pihlajanmarjoista taustana täydellisen sininen taivas.


Tänään soitti myös ihana hammaslääkärini ja kertoi, että oli konsultoinut jotain vanhempaa kollegaa ja lähtevät nyt sitten tarkempaan syyniin hampaitteni suhteen. Kesällä on ollut tosi paljon kipuja kun sattuu puraisemaan sopivasti. Mutta toivottavasti kivun syyt selviävät kun hammaslääkärit pistävät viisaat päänsä yhteen ja tutkivat hammaskalustoni tarkasti.


sunnuntai 23. elokuuta 2009

Aurinkoenergiaa


Aurinkoinen keli jatkui vielä sunnuntainakin. Niin mukavaa nauttia lämpimästä, kauniista vielä kesäisestä sunnuntaipäivästä. Samalla kaavalla jatkettiin tätäkin päivää kuin eilistä. Aamulla pitkä lenkki koiran kanssa ja sitten ruuan laittoa. Opinnäytetyön loppuun lukemista takapihan terassilla sekä päiväkahveista ja jätskistä nautiskelua. Oman opinnäytetyön sisällysluettelon ja sisällön mietiskelyä ja jonkinlaista hahmottelua. Pakko uskoa, että siitä se lähtee muotoutumaan!
Kävin Sokoksella asiakasomistaja-alennusta hyväksi käyttämässä ihan vähäsen. Katselin myös kävelykenkiä ja ulkoilupukua muutamassa kaupassa. Apteekista kävin ostamassa junnulle kalkkitabletteja (pureskeltavia) ja kalkkipurkkaa. Itse meinaan kanssa ruveta syömään samoja tabletteja. Junnulle täyteltiin kouluun laktoositon ruokalappu muutama päivä sitten ja terkkari oli käskenyt syömään kalkkitabletteja. Mukava aurinkoisen päivän jälkeinen raukeus valtaa ajatukset ja mielen, josta onkin mukava siirtyä kohti uutta työviikkoa.



lauantai 22. elokuuta 2009

Aurinkoa & lämpöä & kastetta

Alkuviikon "ketutus" alkoi olla käyty läpi torstaina, kun kotiuduin pitkän työpäivän jälkeen. Juuri ennen nukkumaan käyntiä kävin lukaisemassa vielä s-postin ja siellähän oli ihan eri sävyinen viesti samalta henkilöltä, jonka viestistä olin pultannut alkuviikosta. Sitten vielä pitkä puhelu ja asioiden läpikäyntiä. Huomasinpahan jälleen kerran, että teen sangen nopeita johtopäätöksiä ja rupean riehumaan henkisesti, kun en ole niitä ihmisiä jotka heittelevät astioita tai käyttävät sanaista arkkuaan. No, asiat tuli käytyä läpi ja elämä jatkuu!
Eilen olo oli aika flunssainen ja kahden huonosti nukutun yön jälkeen rupesin nukkumaan jo kahdeksan paikkeilla. Aamulla heräilin viiden aikaan aivan hirveään pään jysäriin ja ei kun Buranaa naamaan ja uudelleen unten maille. Sitten seiskan aikoihin aamupalan tekoon, sanomalehden hakuun ja sänkyyn nautiskelemaan aamupalasta ja sanomalehdestä. Sitten vielä pienet torkut ja koiruliinin kanssa aamulenkille. Aamu oli tosi kaunis ja auringon paisteinen, mutta maassa oli kastetta, joka kasteli lenkkarit ja housun lahkeet kun kuljettiin pitkin heinittynyttä polkua.


Aamupäivällä meinasin ruveta sahaamaan ulkona olevia jätelautoja lyhyemmiksi, jotta saisin ne joko poltettua tai kuljetettua jäteasemalle. Mutta kun luin sahan käyttöohjeen, en uskaltanutkaan. Uuden sahan ketju olisi pitänyt voidella ja saha olisi pitänyt tarkistaa ja koekäyttää, johon minulla ei ole tieto-taitoa. Tämä olisi taas niitä miesten hommia. Toinen on noiden digiboxien, televisioiden ym. härpäkkeiden viat ja toimintahäiriöt, jotka aiheuttavat pään vaivaa. Minä en millään jaksa ruveta lukemaan niiden käyttöohjeita, säätöjä yms. yms.
No lounaan söin kuitenkin tänään maailman parhaassa seurassa, jo toisen kerran tällä viikolla Rossossa. Herraseurana minulla oli juniori, jonka kanssa nautiskeltiin pannupizzat. Jälkkärit jätettiin suosiolla kotona nautiskeltavaksi, niin täyteen tulimme pizzoista. Kotimatkalla kävin vaihtamassa Niinistön kirjat päikkäin velipojan kanssa. Minun kirja, Viiden vuoden yksinäisyys, meni velipojalle lukuun ja minä sain Niinistön Hiljaisten historia- kirjan lukulistalleni. Eilen illalla aloitin jo eilen postissa tulleen Syväjohtaminen-kirjan lukemista.
Toisena samaan aikaan lukemisen alla on yhden tutun kaverin Opinäytetyö. Tämä on alustavaa valmistautumista eilen aloitettuun omaan opinnäytetyön kirjoitusurakkaan. Opinnäytetyötä luin takapihan terassilla siinä samalla nautiskellen (olisiko jo viimeinen?) aurinkoisesta päivästä. Ihanaa aurinko lämmitti vielä ihan hyvin!



torstai 20. elokuuta 2009

Ihan sairasta!


Viekää minut hoitoon. Tulin äsken kotiin 13 h työpäivän jälkeen ja jälleen ihan ihquna! Puranko viime päivien huonoja patoutumia työhön, joka muuttuu sitten ihan fantsuksi? Tässä vain hekottelen, vaikka tämäkään työpäivä ei ollut ihan niitä helpompia. Mutta fiilis siitä jäi, että joku askel päästiin eteenpäin monessa asiassa.
Lounasseura tänään oli parasta ja hivenen extemporee. Mutta kiinalaisen katkarapujutska maistui pitkästä aikaa ihan hyvältä. Lyöttäydyin lounaalle asuntomessumatkalla tutustumani mieshenkilön seuraan ja hän saikin kaksi daamia lounasseurakseen yhden sijasta.
Muutaman päivän on ollut kurkku kipeä ja saas näkee äityykö flunssa pahemmaksi. Kohta kuitenkin saunaan ja sitten nukkumaan ja kohti perjantaille listattuja duuneja. Huomenna lähden kyllä ihan oikeaan aikaan kotiin töistä, niin!!!

keskiviikko 19. elokuuta 2009

Työterapiaa

Tänään oli törkeen kiva duunipäivä! Muutaman viime päivän v.....en, kysymysmerkkien, pieleen menneiden asioiden, murheen jälkeen meinasin tänään töiden päätyttyä lähteä lentoon, niin hyvältä tuntui. En tosin ollut kuin reilun tunnin tyhmässä toimistossani ja sen jälkeen aamupäivän satelliittikohteessa esittelemässä työhommaa mukavien ihmisten ympäröimänä. Juteltiin työasioiden lisäksi politiikasta, uskonnosta, urheilusta ja monesta muusta mukavasta asiasta. Iltapäivä meni sitten strategian laadinnassa, mutta sekin tuntui tänään ihan kivalta tekemiseltä. Eli työterapiaa täpöllä tänään ;))

tiistai 18. elokuuta 2009

Pelinappulana

Pelinappulana toisen elämässä.
Siirretäänkö sinut pois pelilaudalta.
Silloin sinua ei enää ole.
Syödäänkö sinut.
Mustana hevosena vai kuningattarena.
Tehdäänkö sinulla siirto kohti voittoa.
Tietääkö siirtäjäkään siirtoaan.
Peli on aina peliä.
Toinen voittaa, toinen häviää.

Puijo

Tiistaina kävisin vielä pienellä shoppailukierroksella Kuopiossa. Junnulle tarttui mukaan muutamat bokserit ja itselleni löysin ohuempia mustia legginssejä, joita olen yrittänyt aikaisemmin metsästää Joensuun ja Ideaparkin kaupoista, onnistumatta. Nyt niitä löytyi Kuopion Carlsonilta. Ennen kotiin lähtöä kävin vielä ihastelemassa näköaloja Puijon tornista. Tornissa olen edellisen kerran vieraillut noin 30 vuotta sitten ;))


maanantai 17. elokuuta 2009

Yksinäinen susi

Nyt tämä hotellin lanagaton ei jaksa tuoda kuvia bloggeriin! Ei tule nyt kuvia, ei, mutta ehkä jossakin vaiheessa.


Tänään ajelin Kuopioon yhden työhankkeen aloituskokoukseen. Keli oli niin syksyinen, että hirvitti. Nytkö se kesä on sitten ohi ja alkaa harmaa, sateinen, pimeä ja pitkä syksy? No, hanke tuli laitettua alulle ja sitten jäin viettämään lomarahavapaata Kuopioon. Kun otti tai antoi työnanatajalle viisi lomarahapäivärahaa, niin sitten sai yhden ylimääräisen lomapäivän, vai mitenkä se nyt menikään?? No kuitenkin tiistai oli se ylimääräinen lomarahavapaapäivä! Tarkoitus ei ollut jäädä viettämään sitä yksinäisenä sutena, mutta kun kusee, niin kusee ja kusee kunnolla ja kusee kaikka ja kusee sitten niin maan perusteelliseti!!!


Mutta yksinäinen susi ei jää sitä suremaan, vaan nautiskelee lomarahavapaastaan täpöllä. Menin Rossoon ja nautiskelin hyvästä ruuasta ja juomasta. Ruuaksi otin Kevyen broilerisalaatin, johon kuului savujuustolla ja aurinkokuivatulla tomaatilla täytettyä broileria, Rosson Caponataa, mangopestokastiketta ja pinjansiemeniä. Viininä nautiskelin Bigi orvietto Classico-valkkaria. Jälkkärinä kahvia ja Piroetta, juustokakkujäätelöä, marinoituja hedelmiä, vanilja-kermavaahtoa, suklaa-puolukka....jotain. Otin kuvat ruuasta ja jälkkäristä ja lisään ne tänne, vaikka ne ovat jotenkin tärähtäneitä, eivätkä tuo esille sitä mitä ne todellisuudessa olivat. Mutta onneksi sain melkein kaikki kirjoitettua ylös P-kuitin takapuolelle ja kopsattua tänne. Extra-jälkkäriksi otin vielä Raparperi-shotin, joka oli tooosi hyvää.


Sitten tulin nautiskelemaan hotellin tarjonnasta ja mikäpä parasta yksinäiselle sudelle, kuin sauna ja uima-allas, ahhhh. Olen muutaman kerran aikaisemmin hehkuttanut kotisaunan ihanuutta ja olihan se hotellinkin sauna tosi hyvä ja antoi sitä saunanautintoa, josta niin tykkään.
Ja ettei reissu menisi ihan vain näkymättömäksi nautinnoksi, niin sainhan minä ostettua itselleni kalliit urheilurintsikat ja urheilualkkarit, joten shoppailukin antoi sitten loppujen lopuksi jotain tyydytystä siihen kusemiseen.


Edit. 18.8. Kotikoneelta onnistui kuvien lisääminen! En laittanut, kuin vinksahtaneen jälkkärikuvan näytille. Mitenkä lie käsi heilahdellut tuossa syöntivaiheessa??

sunnuntai 16. elokuuta 2009

Kosmetiikkaa


Tänä kesänä ovat kosmetiikkavarastoni huutaneet yksi toisensa perään tyhjyyttään. Alkukesästä panikoin Dermosil-tuotteiden perään. Kahdessa edellisessä työpaikassani oli kimppatilaussysteemi Dermosil-tuotteille ja opin / totuin niitä käyttämään. Yleensä tilasin isomman satsin shampoota, hoitoainetta, keittiösaippuaa, kasvojenpuhdistusainetta yms. Sitten alkukesästä tajusin, että varastot alkavat olla tyhjät. Keskustelin entisen työkaverin kanssa, joka siirtyi samaan työpaikkaan vuoden vaihteessa ja oli hoitanut tilauksia aikaisemminkin. Hän laittoi kimppatilauksen pystyyn ja sain kuin sainkin taas tuttuja & turvallisia tuotteita käyttööni.

Dermosilin deodorantteja en ole voinut käyttää ja siitä syystä deodorantit, hajuvedet ja naaman kosteusvoiteet olen ottanut viime vuosina Oriflamelta. Ennen sitä ostin deodorantiksi ja hajuvedeksi sinistä Lauraa. Laura on vaan niin kallista. Mutta Oriflame-edustajalla oli lista, jossa esim. Laura-tuoksu oli heidän vastaavansa Volare, jota olen sitten käyttänytkin. Nyt ei vain ole natsannut Oriflame-tilauksen teko ja perjantaina kävelin Sokkarille ja ostin sinistä Lauraa. Nyt sitten on ostettava useampi deodorantti Lauraa, koska hajuvesi tulee kestämään paljon pitempään kuin deodorantti. Sokokselta ostin myös kynsilakkaa, jota olen laittanut sekä varpaiden että sormien kynsiin antaumuksella ja ajan kanssa. Minulla on yleensä se ongelma, etten millään malttaisi odottaa kynsilakan kuivumista ja sitten tulos on sen näköinen ;))


Tasa-arvoa


Ja ettei vaan unohtuisi ja jäisi taka-alalle johtamiskirjallisuus ja tasa-arvo siinä, saa lukunautintoni jossakin vaiheessa tulevaisuudessa jatkoa kirjasta Syväjohtaminen. Kävin eilen jälleen kerran suomalainen.comissa tekemässä kirjatilauksen. Syväjohtaminen on everstiluutnantti ja kasvatustieteiden tohtori Vesa Nissisen kehittämä johtamismalli, joka antaa johtajalle perusteet kehittyä ja kasvaa johtajana. Syväjohtamista käytetään Puolustusvoimissa niin varusmiespalveluksen kuin Maanpuolustuskorkeakoulun johtajakoulutuksen perustana.


lauantai 15. elokuuta 2009

Mutta

Äärettömän rentouttava kotilauantaiaamu. Monen viikon jälkeen olen kotona koko viikonlopun. Niinpä sain tänään siivottua ihan melkein perusteellisesti ja muutenkin fiilisteltyä oman kodin onnea. Viime yönä tuli nukuttua ruhtinaallisesti, mutta kuulostellen kuitenkin vesisadetta, junnun koneella oloa ja aamuyön tukahduttavaa kuumuutta. Monena yönä olen aamuyöstä herännyt pohkeen suonenvetoon ja eilen illalla kiskoin kaksin käsin nestettä, jotta säästyisin suonenvedolta. Ja se tepsikin!
Ilon ja onnen vastapainona, kuten niin monta kertaa ennenkin, isoja kysymysmerkkejä ilmassa.


torstai 13. elokuuta 2009

Kallista


Sain ex-ex-työpaikasta läksiäislahjaksi viisi vuotta sitten kuvassa olevan korusetin. Se hommattiin minulle omasta toivomuksestani. Olen ollut siihen aivan älyttömän tykästynyt. Mutta olisikohan korusetti ollut minulla käytössä viidettä kertaa (pidän sitä vain harvoin) noin kolme vuotta sitten, kun aamuyöstä kotiin tullessa otin kaulaliinaa kaulasta ja tajusin, että nyt lähti korvis korvasta. Seuraavana aamuna etsin korvista joka paikasta ja siitä löytyi vain lukko-osa.
Nyt heinäkuun alussa olisin halunnut laittaa korusetin junnun rippijuhliin, mutta siitä puuttui toinen korvis, joten menin samaan liikkeeseen, josta se oli ostettu. Sieltä korvis lähetettiin korusetin toimittajalle. Viime viikolla minulle soitettiin, että korvikset ovat palautuneet. Eli firma oli tehnyt mittatilaustyönä toisen korviksen ja siitä sain maksaa omaisuuden (135 €). Kallista, mutta muistona saatu korusetti on taas ehjä ja voin pitää sitä taas (jos uskallan ;)). Helmenä korusetissä on makean veden helmet.


keskiviikko 12. elokuuta 2009

Syksy jo saa


Tänään oli tullut kaksi sähköpostiviestiä syksyn opiskeluihin liittyen ja junnun koulu alkaa huomenna, joten yksi varma syksyn merkki on jo ilmassa. Tänään on myös satanut vettä ja taivas on ollut koko illan ihan harmaana, joten uskottava se on. Muuten päivä meni koulutuksessa ja huomenna sama koulutus jatkuu. Yksitoikkoista kuuntelua asioista, joita kouluttaja ei ole itse kokenut, kunhan lukee papereista. Tyhmää, mutta kun kortti tähän hommaan on saatava, niin pakko on istua ja kuunnella. Toivottavasti loppukoe menee huomenna läpi.
Opiskelu pitää laittaa taas muutaman viikon tauon jälkeen toden teolla käyntiin. Opinnäytetyön kokoaminen on aloitettava viikonloppuna. Viikonloppu onkin pitkästä aikaa ihan vapaa ilman mitään pakollista menoa. Lauantaina on kyllä siivottava ihan oikeesti ;)


tiistai 11. elokuuta 2009

Savonlinna

Pitkä viikonloppu vierähti Savonlinnassa pelaten lentopalloa neljä peliä lauantaina ja kaksi peliä sunnuntaina. Peliporukka etelän ja idän vahvistuksineen pelasi hämmästyttävän hyvin yksiin. Pelit luistivat muutamaa sunnuntain peliä, joissa oli pienen pientä väsymystä havaittavissa, suorastaan iloisesti. Päätähtäin viikonlopun peleillä oli pelailla iloista lentopalloa, saada kivoja kokemuksia, fiilistellä mukavan lajin parissa ja tietenkin kokeilla oman kisakunnon kestävyyttä. Tuloksena yhdestoista sija kahdestakymmenestä, ei paha, ei paha! Kahden yön, jolloin tuli nukuttua ruhtinaalliset 4 - 5 h jälkeen on mukava huomata, että vielä vanhakin jaksaa ja kunto kestää. Seurahuoneella vakkarivolleytanssittajan kanssa vedetyt hitaat ja valssit antoivat lisäpotkua seuraavan päivän peleihin. Mukavaa, vuosien varrella tutuksi tullutta porukkaa on kiva nähdä eri puolilla Suomea lentopalloturnauksissa. Nyt olisikin tarkoituksena syksyn aikana kierrellä eri turnauksia, jos vain peliporukkaa löytyy ja aikataulut käyvät työn ja opiskelun kanssa yksiin. Verkot on jo vetämässä.

Sunnuntaina iltapäivällä kotiin paluun jälkeen sain kutsun tulla keräämään puutarhavattuja ja se vain passasi minulle. Keräsin noin 8 litraa vattuja pakkaseen ja 1,5 litraa karviaisia naposteluun.

Maanantai-iltana nurtsin leikkuuta ja pyykin pesua. Tiistai-iltana tutustumista Tieturva II-materiaaliin ja keskiviikko - torstaina Tieturva II- kurssia. Näin se viikko taas hujahtaa ihan huomaamatta.


torstai 6. elokuuta 2009

Viikko lyhyesti ranskaksi

Ja ettei viikon tapahtumat ihan painuisi unholaan ennen kuin niistä kerkeää kunnolla kirjoittamaan, niin laitetaan tapahtumia muistiin ranskaksi.

- sukulaisvierailua
- aivan ihanan suloisen ja kiltin pari kuukautisen pienen sukulaispojan näkeminen ekaa kertaa
- vieraan synttärien juhlintaa pienimuotoisesti
- serkusten mukavia hetkiä yhdessä ;))
- hiljaisemman heinäkuun jälkeen huisketta töissä
- projektin kasaamista, soittelua, selvittelyä, kyselyjä, pohtimista, ohjeistusta
- tuliaisina lämmin, kivan värinen, pehmeä talvineule lämmittämään kylminä talvisina päivinä... Kiitos!

- viikonloppuna kivaa, kivaa, kivaa....lentopalloturnaus pitkästä aikaa!

tiistai 4. elokuuta 2009

Ei kerkee!


Ei kerkee! Sellaista haipakkaa on tämä elämä työn ja vapaa-ajan suhteen taas monta viikkoa. Nyt on taas tiedossa kaikenlaista reissua, menoa, aktiviteettiä, töitä, palaveria, kurssia, miettimistä, pohtimista, väsäilyä ja asioita ettei ajatukset tässä vaiheessa iltaa tahdo enää pysyä koossa. Niinpä siirryn vaakatasoon ja luen muutaman sivun kirjaa ja nukahdan tyytyväisenä tähän päivään.


sunnuntai 2. elokuuta 2009

Tampere - Valkeakoski


Perjantaiaamuna startattiin erittäin lämpimässä ja aurinkoisessa kelissä Itä-Suomesta kohti Tamperetta. Kierrettiin Jyväskylän rallin takia hieman pitempi etappi Varkauden - Lahden kautta Tampereelle. Mitä lähemmäksi Tamperetta tultiin, sen pilvisemmäksi keli muuttui.


Ensimmäisenä kohteena Tampereella meillä oli Tampellan vanhassa tehdasmiljöössä sijainnut Vapriikki. Vapriikissa nautittiin ensin maittava lounas, joka sisälsi metsäsienikeiton, janssonin kiusauksen / porokiusauksen, salaattia, juomia ja erilaisia leipiä. Jälkiruuaksi oli "pullakiusausta" kahvin kanssa. Ekstrana otimme matkaseuran kanssa talon konjakit. Jälkiruuan nautiskelimme ulkona veden äärellä ja silloin rupesi taivaalta tihuuttelemaan vettä. Ruuan jälkeen jatkoimme Tampereen kaunpungin museokeskus Vapriikin kiertelyä arkkitehdin johdattelemana. Vapriikissa katseltiin museokeskuksen tiloja, rakenteita, toimintoja ja olihan siellä vielä töitä tekemässä yhden mekon kimpussa entisöijäkin.

Kun tultiin Vapriikista ulos, vettä tuli taivaan täydeltä ja jouduimme tekemään suunnitelman muutoksen ja siirtymään seuraavaan paikkaan linja-autolla eikä kävellen. Seuraavaksi tutustuimme saman arkkitehdin opastuksella Frenckellin rakennukseen, jossa sijaitsee kaupungin teknisiä palveluja. Kuvassa saunaosastolle jätetty turbiiniaukko muistuttamaan talon entisistä toiminnoista.

Rakennuksesta linja-autolle siirtyessä kastuimme jälleen kerran. Sitten saimme bussiin oppaan, jonka johdolla teimme kiertoajelun Tampereella ja saimme opastuksen kaupunkiin. Vesisade aiheutti sen, että kiertelimme kaupungin nähtävyydet katsellen bussin ikkunasta. Ainoastaan Tuomiokirkossa ja Metsossa jalkauduimme. Tuomiokirkon maalaukset aiheuttivat tunteita ja mielipiteitä herättäviä keskustelua, joita jatkettiin illalla ruokapöydässä.



Ilta sujuikin sitten ruokaillen, juomaillen, jutustellen ja siirtyen jossakin vaiheessa tanssiravintola Hämeensiltaan. Miesvoittoisessa porukassa ei voinut välttyä illalta, johon sisältyi runsaan tanssin lisäksi, juomia, juttuja, paljon naurua, maisemia ja iloa yhdessä olosta.

Lauantai aloitettiin runsaalla aamiaisella hotellilla, josta siirryttiin matkan pääaiheeseen asuntomessuihin. Ensimmäisenä kohteena meillä oli messujen oheiskohteena toiminut Emil Wikströmin taiteilijakoti Visavuori. Visavuori oli myös vaikuttava kohde rakennusten, taide-esineiden, näyttelyn, puutarhan, historian, opastuksen kannalta.




Sitten ajoimme Valkeakoskelle asuntomessualueelle, jossa tutustuimme messukohteisiin. Vetonaulana messuilla oli Mika Kallion talo, joka erottuikin kooltaan, sjainniltaan ja muilta varustuksiltaan alueen muista taloista. Messukohteet olivat tänä vuonna tavallisille suomalaisille rakennettuja taloja, joissa ei kauheasti näkynyt yli lyöntejä.




Asuntomessualueelta ajoimme vielä tutustumaan Ideaparkin ostoskompleksiin. Sieltä lähti mukaan mustat nahkaiset ballerinat. Kotimatka sujui tutustuen ja keskustellen uusien tuttavuuksien kanssa. Matka oli asuntomessujen, ohjatun ja vapaan oheistoiminnan osalta mieleen painuva kokonaisuus.